Frequently Asked Question

Mit jelent az, hogy a .hu domainem feltételes használatban státuszban van?
Last Updated 3 years ago

A "bejegyzett feltételes használatban" egy .hu domainekkel kapcsolatos státusz. A .hu domainek életciklusuk első nyolc napjában vannak ebben a státuszban, utána kerülnek át delegált státuszba, ez a mi rendszerünkben aktívként jelenik meg. A "bejegyzett feltételes használatban" időszak alatt a regisztrációval kapcsolatban névhasználati panasszal lehet élni, ez tipikusan védjegy bitorlás miatt szokott előfordulni, tehát nem egy gyakori jelenség.

A dolognak történelmi jelentősége van, .hu domainek hőskorában a regisztráció két hetes átfutással zajlott, ami alatt a domaint egyáltalán nem lehetett használni. Ez a két hetes várakozási időszak volt az, amiben a regisztráció támadható volt.

Ezt a kellemetlenül lassú folyamatot oldotta fel az ISZT azzal, hogy bevezette a "bejegyzett feltételes használatban" státuszt, ebben az időszakban a domain technikai értelemben már teljes értékűen használható.

A domain státusza automatikusan fog bejegyzettre változni, amint ez a periódus lezárul. Az eseményről rendszerünk email értesítést küld.

Please Wait!

Please wait... it will take a second!